آپارتمان‌های ۸۵ متری را در منطقه ایثارگران مشهد پیدا کنید (۱ خرداد ۱۴۰۳) صنعت بیمه در فروردین سال جاری ۸.۹ همت خسارت پرداخت کرده است جریمه سنگین در انتظار بانک‌های متخلف در پرداخت تسهیلات مسکن واکنش بورس به خبر شهادت رئیس جمهور چه بود؟ | گزارش وضعیت بازار سهام ( یکم خرداد ۱۴۰۳) حباب سکه پس از شهادت رئیس‌جمهور افزایش یافت + علت (یکم خرداد ۱۴۰۳) قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (یکم خرداد ۱۴۰۳) قیمت کارخانه‌ای محصولات سایپا اعلام شد + جدول صادرات ۹۰ درصد طلای سرخ از ایران است | سهم پایین زعفران ایران از تجارت دنیا نحوه صدور و نقد کردن چک‌های بانکی تغییر کرد آینده اقتصاد ایران پس از درگذشت آیت‌الله رئیسی چه می‌شود؟ | نمونه‌های تاریخی چه می‌گوید؟ مستاجران تا ۵ سال فرصت شکایت از صاحب‌خانه را دارند | در چه صورت می‌توان شکایت کرد؟ قیمت طلا، دلار، سکه و ارز دیجیتال در بازار امروز (سه شنبه، یکم خرداد ۱۴۰۳) سوءاستفاده دلالان ارز از شهادت رئیس‌جمهور سهمیه بنزین خردادماه بدون تغییر شارژ شد تخلف یک شرکت تولیدی محصولات چرمی به ارزش بیش از ۲ میلیارد ریال در مشهد و پلمب آن زمان پرداخت مرحله سوم سود سهام‌عدالت مشخص شد؟ پرونده قاچاق یک میلیون و ۷۱۶ هزار لیتر نفت کوره یارانه‌ای بر روی میز تعزیرات خراسان‌رضوی دامنه نوسان بورس محدود شد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) ۶۰ لیتر سهمیه بنزین خردادماه امشب واریز می‌شود وجود ۵۶۰ هزار واحد خالی در کشور آخرین تحولات بازار پس از وقوع حادثه هوایی یکشنبه سیاه بورس | علت ریزش بی سابقه شاخص بورس چه بود؟
سرخط خبرها

مدیرعامل اتحادیه دامداران خراسان رضوی: حدود ۶ میلیون راس دام در استان فاقد پروانه هستند

  • کد خبر: ۱۷۵۱۷۲
  • ۲۹ تير ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۴
مدیرعامل اتحادیه دامداران خراسان رضوی: حدود ۶ میلیون راس دام در استان فاقد پروانه هستند
مدیرعامل اتحادیه دامداران خراسان رضوی گفت: حدود ۶ میلیون راس دام در استان هیچگونه هویتی ندارند و فاقد پروانه هستند که عمده مشکلات ما ناشی از عدم هویت‌بخشی دامداران است.

به گزارش شهرآرانیوز، مجید مهدوی، امروز در پانزدهمین اجلاس رسمی دوره ششم شورای اسلامی استان خراسان رضوی که در تالار شهر برگزار شد، اظهار کرد: دامداران ستون‌های اقتصاد مقاومتی در استان هستند. یکی از مشکلات عمده ما در استان نداشتن سامانه جامعی است که با دقت بالا بتوانیم تعداد دام در استان را بیان کنیم.

وی افزود: برمبنای آمار سازمان جهاد کشاورزی در دو سال گذشته، ۸ میلیون و ۳۰۰ هزار دام سبک در استان وجود دارد که یک میلیون راس بز، مابقی گوسفند است. همچنین ۴۱۵ هزار راس دام سنگین در استان داریم. از مجموع دام سبک استان ۷۵۶ هزار راس در حوزه دام صنعتی و ۵۵۶ هزار راس دام کوچک روستایی بوده و حدود ۶ میلیون راس هیچگونه هویتی ندارند و فاقد پروانه هستند.

مهدوی با بیان اینکه عمده مشکلات ما ناشی از عدم هویت‌بخشی دامداران است، عنوان کرد: طرح فنی و حقوقی هویت‌بخشی به دام سبک در اتحادیه دامداران آماده شده است. ۱۲ درصد تولید گوشت قرمز کشور در استان انجام و ۷۵ درصد پروتئین استان توسط دامداران سبک تولید می‌شود. به ازای هر راس گوسفند ۷۴ شغل در چرخش بوده و گردش مالی حوزه دام زمانی که شاهد افزایش قیمت نهاده‌ها نبودیم، ۳۷۰ هزار میلیارد تومان است.

مدیرعامل اتحادیه دامداران خراسان رضوی گفت: بخش عمده مشکلات ایجاد شده در حوزه دام به دلیل کاهش نزولات آسمانی است. استان با خشکسالی بسیار عجیبی روبه‌رو شده و سرخس امسال وضعیت عجیبی در زمینه نزولات آسمانی دارد که موجب شده دام سبک به نهاده‌های وارداتی وابسته شود. عمده مشکل دام سبک از سال ۹۹ با روند افزایش قیمت نهاده‌ها شروع شد که شیب افزایش قیمت دام متناسب با افزایش قیمت نهاده‌ها نبود.

وی ادامه داد: قبل از این افزایش قیمت نهاده‌های دامی شیب معمولی خود را طی می‌کرده و با شیب افزایش قیمت دام زنده تناسب داشته، اما در سال ۱۴۰۰ افزایش زیادی اتفاق افتاد و باعث ناترازی شدیدی شد. دامدار ما مجبور بود به دلیل سرکوب در قیمت دام مولد خود را بفروشد. در سال ۹۷ و ۹۸ که درصد افزایش قیمت دام زنده نسبت به افزایش قیمت نهاده‌ها بیشتر بود، اوج سوددهی دام سبک را داشتیم، اما از سال ۹۸ ناترازی شدیدی ایجاد شد. در حال حاضر به دلیل افزایش قیمت دام زنده در حال بازگشت به سال ۹۹ و ۹۸ هستیم.

مهدوی بیان کرد: در سال ۹۸ تنها ۲ درصد ترکیب کشتار دام میش بوده که در سال ۹۹ به ۴ درصد رسیده، در سال ۱۴۰۰ افزایش ۵ برابری داشته و ۱۵ درصد شده و در سال ۱۴۰۱ نیز به ۲۱ درصد رسیده است. این آمار رسمی است و ما آمار قاچاق دام یا کشتار زیرزمینی را نداریم. شاید بالغ بر ۵۰ درصد دام مولد ما از بین رفته و این زنگ خطری برای تامین پروتئین در آینده است.

مدیرعامل اتحادیه دامداران خراسان رضوی با اشاره به اینکه یک مشکل اصلی ما عدم رعایت قانون مصوب مجلس یعنی حذف ارز ترجیحی است، تصریح کرد: در این زمینه مجلس و دولت توپ را در زمین هم انداختند. قانون مجلس این بوده که اگر دولت تصمیم داشته باشد در نحوه تخصیص ارز تغییری ایجاد کند باید قیمت تمام شده را رعایت کند. قیمت نهاده‌های دامی از خرداد ماه ۱۴۰۱، ۵.۶ برابر شده و از ۱۸۰۰ به ۱۱ هزار و ۳۰۰ تومان رسیده، اما قیمت دام افزایشی نداشته است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->